Contact formulier

Indien u een vraag, opmerking heeft of een website wenst kan u contact opnemen via het contact formulier.


Typ een naam, e-mail adres en bericht in en ik contacteer u zo spoedig als mogelijk terug.

Naam

E-mail adres

Bericht


U heeft waarschijnlijk een hoop vragen over het opzetten van een website. Hieronder kan u heel wat informatie terug vinden, dit zal een duidelijker beeld geven over wat er mogelijk is en wat er dient te gebeuren. U kan uiteraard ook steeds contact met mij opnemen als u vragen heeft.

Layout

Als webdesigner creëer ik uw website van a tot z. Het ontwerpen van een geschikte layout voor de website gebeurt in de eerste plaats in samenspraak met u. Nadat we overlegd hebben en er voldoende informatie en ideeën zijn uitgewisseld kan ik aan de slag.

U ontvangt (voor)ontwerpen waarop u kan bekijken wat er in u visie past of eventueel dient aangepast te worden. Hierna voer ik de aanpassingen uit en werken we telkens verder tot dat we een gewenst eindresultaat bekomen.

Eens het ontwerp voor de layout door u goed bevonden is, kan ik aan de slag met de code. Het omzetten van de layout naar code (xhtml) gebeurt altijd volgens de laatste normen. Uw website zal steeds hetzelfde vertonen in de diverse browsers.

Programmeren

Een hedendaagse website bestaat niet enkel uit tekst. U heeft misschien graag enkele andere toepassingen zoals een fotoalbum, contact formulier of zelfs een complete webshop. Ook dit vormt geen enkel probleem, alle gewenste toepassingen kunnen op maat geprogrammeerd worden. Hiervoor gebruik ik voornamelijk PHP in combinatie met een MySQL database voor de opslag van data.

In ons eerste overleg zal ik u altijd vragen of u een CMS (Content Management System) wenst. Hiermee kan u heel de website zelf aanpassen. Om dit te doen is weinig tot geen specifieke kennis vereist. Heeft u geen tijd om de website aan te passen dan doe ik dit voor u.

Het CMS bestaat uit een basis en wordt uitgebreid met modules. Standaard bevat het CMS een nieuws, pagina en foto album module. Dit wordt uitgebreid in functie van uw website.

Wilt u bv. producten verkopen via u website kan u gebruik maken van een webshop. Deze wordt gekoppeld aan het CMS zodat u zelf makkelijk producten kan toevoegen en beheren. Indien de standaard modules niet voldoen voor uw website worden deze herschreven of van nul opgebouwd naar u wensen.

Misschien wel het grootste voordeel van een CMS is dat u overal ter wereld u website kan aanpassen (als u over een computer met internet beschikt). U kan overal inloggen op het CMS en de website aanpassen, dit gebeurt via internet u heeft hiervoor dus geen programma's of andere toepassingen nodig.

SEO

De afkorting SEO staat voor "Search Engine Optimization" oftewel "Zoekmachine optimalisatie". Dit is zeer belangrijk als u bezoekers wenst te ontvangen op uw website doorgestuurd door zoekmachines (zoals Google, Altavista, Yahoo, Bing,…).

U verbreedt hiermee u doelgroep en verhoogt de bezoekersaantallen aanzienlijk. Als u producten verkoopt via een webshop is het belangrijk dat er steeds nieuwe klanten bijkomen. Zoekmachine optimalisatie is hierin een grote hulp.

Standaard bevat u website al "SEO vriendelijke" links en vullen we passende "keywords" in. Hierdoor voldoet u website, naast de relevante inhoud, al aan de eisen van zoekmachines om goed gevonden te worden. Daarnaast wordt uw website opgebouwd in XHTML zodat er een overzichtelijke broncode ontstaat waaraan zoekmachines ook veel belang hechten.

Webruimte & domeinnaam

Om een website online te plaatsen heeft u webruimte of zogenaamde "hosting" nodig. Dit is een server waarop de website geplaatst word, zodat andere mensen deze kunnen bezoeken. Naast de webruimte heeft u ook nog een domeinnaam nodig, bv. "uwebsite.be".

Om een keuze te maken welke domeinnaam het best bij u past sta ik u natuurlijk bij. De naam is belangrijk maar ook de extensie (bv. .be, .eu, .com,…). Samen zoeken we naar de best passende naam voor u website en geef ik u advies over de beste keuze voor de extensie.

Deze twee diensten, hosting en domeinnaam bied ik u aan. U hoeft hiervoor niets te regelen, de aanvraag wordt door mij verzorgd. Zo moet u zich niets aantrekken van de technische aspecten van de website.

Om u website online te houden dient de webruimte en domeinnaam jaarlijks verlengd te worden. Hiervoor moet u niets ondernemen, dit wordt jaarlijks voor u gedaan.